Thursday, February 2, 2012

Unimütsid

Ilmselt on see ikka veel lennuväsimus ja samuti ajavahe, mis mõjutab...magame siin suht kogu aeg. Praegu on siinse aja järgi kell juba kohe 1 päeval, aga meie alles ärkame, öösel aga ei tule pikalt kuidagi und.
Eile õhtul käisime vaatamas Petronase kaksiktorne, Malaisia kõige kuulsamat ehitist. Õhtusel ajal ongi tegelikult õige aeg, kuna siis säravad tornid kogu oma hiilguses nagu kristallid ja vaade neile on tõepoolest vapustav. Vaatasime ja ahhetasime ning pildistasime seda torni iga nurga alt. Kahte torni ühendavale jalutussillale 41.korruse kõrgusel on muidu täiesti võimalik minna, aga ainult hommikusel ajal, plaanisimegi selle täna ette võtta, aga kuna nüüd alles ärkasime, siis läks see plaan vett vedama. Homme hommikul uuele katsele. Lisaks lonkisime niisama city piirkonnas ja imetlesime kõiki ülejäänud kõrghooneid, mis Petronasele just palju alla ei jää. Petronas ise on loomulikult naftakompanii...surprise eksole. Naftaga teenitud rikkust ei saa ju kuidagi häbeneda.
Alkoholiga on siin riigis naljakad lood. Kuna enamus rahvast on moslemid, siis nad ei joo. Riik on selles mõttes küll liberaalne, et alkoholi siiski baarides ja lennujaamades müüakse, kuid seda ostavad peamiselt ainult turistid ja seega on alkoholi hind üüratu, tõesti üüratu. Loogika on ilmselt siis selles, et kui turist juba meie rikkasse riiki tuleb ja meie religiooni ignoreerides kavatseb jooma hakata, siis kindlustame vähemalt, et ta jätaks selle eest siia nii palju raha kui võimalik. Eile näiteks võtsime ühes baaris tavalise kannu õlut (mitte üleliia suure) ja see maksis ca 10 EUR. Enam ei võta. 2 pilti ka teile.


Sellised need tornid siis ongi


Hotelli lähedal on meil üks väike toidupood, see loomake hängib seal seina peal õhtuti

No comments:

Post a Comment