Sunday, March 24, 2013

Relax :)

Uskumatult mõnus on vedeleda meie rõdul, juua värsket arbuusimahla, mida meile siin pakutakse, ja vaadata silme ees laiuvale riisipõllule. Bali on absoluutselt ideaalne saar rahulikuks puhkuseks, ilma kuskile kiirustamata ja tormamata.
Minu esialgne kartus, et siin pole midagi nii pikalt teha, ei pea absoluutselt paika. Siin peabki laskma asjadel rahulikult kulgeda ja laskma kõigel endast läbi voolata. Tundub, et igal õhtul siin kuskil midagi toimub, seega saab päeval rahulikult jalutada, puhata, istuda kohvikutes või oma riisipõllu ääres, ja õhtul minna välja.
Eile sadas esimest korda meie siinoleku jooksul korralikult vihma, suht terve õhtupooliku. Oi see oli absoluutselt ideaalne! Gabriel magas, aga mina istusin meie rõdul, vaatasin vihma, nautisin eraokordselt värsket lõhna ja meie riisipõld lokkas vihmas...super. Peale seda läksin spasse. Siin on igasugused massaažid ja spa-hoolitsused erakordselt odavad, vahemikus 4-15 EUR üldiselt. Gabriel otsustas mind natukene sponsoreerida ja lubasin endale 2-tunnise hoolitsuse kohalikus spas, mis sisaldas massaaži, keha koorimist mingi meeseguga, veel mingit kehahooldust õliga ja lõpuks sooja vanni, mis täis värskeid ja värvilisi lilleõisi, selle kõrvale serveeritud ingveritee :) Kõik see protseduur kokku maksis tiba üle 10 EUR. Selliseid asju kavatseme siin veel teha lähipäevil. Ja õhtu lõpetuseks esines siin ühes baaris mingi kohalik jazzband, väga korraliku tasemega.
Paar sõna balilastest. Siin meie maja kõrval käib 1 ehitustöö, ehitatakse teist suht samasugust maja. Töömehed hängivad siin päevast päeva, aga mitte midagi nagu ei tundu eriti edenevat. Eile näiteks lebotasid nad ehitusplatsil terve päeva, jõid teed, tilulilutasid oma mobladega, imetlesid ennast ühe tüübi väikesest taskupeeglist, tegid kordamööda endale maniküüri ja pediküüri ja ajasid habet. Segu sai vist ca 1 kellu jagu seina :D Aga ausalt, kui mina siin elaksin, ma ka eriti tööd ei teeks. Päriselt. See saar kohe kuidagi ei soosi seda, kuigi filipinode laiskuse ja uimasuse taset ei ületa küll vist kunagi mitte miski.
Tundub, et õnnestub ehk praegu ka mõned pildid lisada, enjoy :)
 
Kohalikud valmistavad igal pool linnas ja külades bambusevarrest ja palmilehtedest selliseid asju, lähenevate pidustuste puhul. Need pannakse siis igal pool tänavate ääres püsti. Inimeste kujutlusvõime ja kunstimeel on sealjuures hämmastvad, neid kaunistatkse lisaks veel igasugu tutikeste, lipsukeste, lillekeste jms vidinatega. Päris mitmed sellised puud on lausa punasesse sametisse mähitud.


Fragment Bali tantsust. Suur osa tantsudest seisneb erinevate näoilmete tegemises ja silmade pööritamises (vabandan väga tõsiste tantsuhuviliste ees). Kostüümid on ka loomulikult imposantsed.

Khmm, veidi silmailu ka ;) Because my duty was always to beauty.

Vaade meie praeguselt rõdult.

1 comment: