Saturday, March 16, 2013

Miljonärid Jõhvis

Maabusime täna hilisõhtul Bali saarel ja nii kui lennujaamast liikuma hakkasime, teatas Gab, et häh see on ju täpselt samasugune nagu Jõhvi bussijaam ja selle ümbrus. Nojaa noh, kui nüüd hästi järele mõelda, siis Bali Denpasari lennujaama ümbruse ja Jõhvi bussijaama taguse ala vahel ehk tõesti mõningaid sarnasusi leiab. Minu meelest sellega sarnasus ka piirdub, aga suht naljakas on muidugi mõte sellest, et keegi lendab kümnete tundide kaupa, et jõuda teisele poole maakera, lõunapoolkerale, ja avastab, et kauge unistuste puhkusesihtkoht meenutab kodust Ida-Virumaad :D Tegelikult kui nüüd tõsiselt rääkida, siis teatav sarnasus ikka ainult lennujaama ümbrusega piirdubki.
Indoneesias maksavad kõik asjad sadades tuhandetes ruupiates. Või ka miljonites, kui näiteks lennupileteid või mingeid kallemaid kaupu osta. 1 miljon ruupiat võrdub ca 80 EUR. Esimene käik ATMi tegi meist hoobilt rupsimiljonärid ja taskud on meil nüüd sõna otseses mõttes pungil raha täis.
Kuna jõudsime kohale kell 1 öösel, siis ei ole tegelikult Balit veel üldse näinud. Tegelikult on meil praegu nii fantastiline majutuskoht, et me oleme vaimustusest ogarad ega kavatse siit üldse lähima 3 päva jooksul kuskile liikudagi. Las see Bali olla, küll jõuab teda hiljem vaadata. Meil on oma bungalo, bassein, aed, terrass, omad koduloomad - kass, sisalikud ja konnad. Konnad muide elavad meil vannitoas, kuna meil on siin selline pooleldi vabaõhu vannituba, nagu siseõue moodi moodustis, kus on kruusane maapind, kasvavad igasugused taimed ja väiksemad palmid, ja nende vahel askeldavad toimekad konnad. Ja ühes nurgas siis on kivist raiutud vann. Tegin suurel hulgel pilte, aga üldse ei ole praegu aega nendega tegeleda. Homme plaanin selleni siiski jõuda ja siis ka mõned pildid üles laadida. Igatahes on selline floora ja fauna absoluutselt suurepärane. Täna olevat pool päeva vihma sadanud, õhk on soe, niiske ja lõhnav, ja konnad krooksuvad igal pool. Meie vannitoas ka :)
Tegelikult on kell juba jälle kohe varsti 4 öösel. Eks see ajavahe ka mängib rolli, et õhtuti ei kipu õigel ajal veel uni tulema, aga peaks püüdma harjutada. Hilisest kellaajast tulenevalt ei jaksagi ma hetkel midagi eriti põhjalikumalt kirjutada, sest nüüd juba kipub uni kallale küll, pikk ja tegus päev on olnud. Tahtsin lihtsalt märku anda, et oleme õnnelikult kohal. Homme kavatsen pikemalt muljetada ja piltidega ka tegeleda, kuna veedame ilmselt homse päeva siin oma metsikusse loodusesse uppuvas bungalows mõnuledes ja otseselt mitte midagi tehes. Relax :)

No comments:

Post a Comment