Tuesday, March 22, 2011

Igasugu karvased ja sulelised

Yleeile ohtul saabusime Montanitasse Vaikse ookeani rannikul. Montanitas olevat Equadori parim koht surfamiseks, kuna siin on erakordselt korged ja tugevad lained, korgus vaidetavalt ca 3 m, ja seega koguneb siia hulgi surfareid, aga ka igasugu muid tegelasi, kes niisama hangivad ja chillivad. Rahvas on omaette vaatamisvaarsus, kuna see seltskond on ikka vaga kirev, siin on indiaanlasi, kes ennast ja oma tatoveeringuid niisama lobu parast rahvale naitevad, rastamehi, tavalisi hipisid, igasugu kasitootegijaid, surfareid, tanavamuusikuid, eksootilisi musti naisi jne. Montanita ise kohana on ysna mottetu, kuna siin ei ole ei erilist loodust ega ka kohalikku elu, terve kyla on sisuliselt ehitatud majutus- ja lobustusasutusena, aga varvikirev rahvas ja lahe atmosfaar on see, mis siin peamine vaatamisvaarsus on. Montanita kyla on nagu yks suur elamu, mille keskel on peatanav kui elutuba, kuhu ohtuti kogu see varvikirev seltskond chillima ja sooma-jooma koguneb, ning selle ymber on siis majutusasutused kui magamistoad.
Ookean on muidugi voimas ja tana tunduvad lained eriti korged. Myha on ohtuti korvulukustav. Eile istusime pool paeva vees ja tanaseks sebis Gabriel endale surfikoolituse ja homseks sukeldumistripi. Surfama ja sukelduma ma ise ei lahe, aga vast lahen sukeldujatega kaasa mingile saarele, kust nad vette lahevad. Eile ohtul oli siin kontsert yhes vabaohubaaris, reklaamiti seda kui Bob Marley muusika ohtut, aga tegelikkuses esines band, kes esitas vist 2 Bob Marley lugu ja ylejaanud siis mingit salsa-afro muusikat, kaisime seda kuulamas-vaatamas. Solist oli vaga eksootiline ja poweriga must iludus, vapustavalt hea haalega ja kuidagi ehe, musa oli ilmselt mojutatud kohalikust afro kogukonnast Vaikse ookeani rannikul.
Teate, ei viitsi siin ertiti blogi kirjutada. Arvutis istumise asemel ma istun parem ookeni aares ja vees. Selleparast pikka juttu ei teegi.
Yks veider asi veel, mille Equadori kohta teada saime. Nimelt, pyhapaeviti on yle terve riigi keelatud alkoholi myyk, seda ka naiteks baarides ja restoranides. See tahendab, et terve pyhapaeva jooksul ei onnestu mitte mingit alkoholi saada ja see omakorda tahendab, et koige suurem jooma- ja pidupaev on...esmaspaev, kuna koik see rahvas on terve pyhapaeva ilma joogita passinud ja esmaspaeval tormavad siis valja pidutsema. Eile oli esmaspaev ja igal pool olid kontserdid, yritused jne. Aga nyyd lahen mina jalle randa, adios :)

2 comments:

  1. Hahaa, pidu esmaspäeviti! Just nagu mul Olympsi aegadel :)

    ReplyDelete
  2. Kuna Helenil on juba rütm sees, siis hakkamegi iga esmaspäev tema juures kogunema, saab juua:P

    ReplyDelete