Wednesday, February 22, 2023

Miljonivaatega elamine

Hei! Uudiseid niipalju, et nagu lubatud, kolisime Atitlani järve ääres asuvasse teise külakesse nimega Jaibalito. Täna ja homme on meil siin superlux majutus vaatega voodist otse üle terve järve, seega naudime elamist ja mul on rõõm teatada, et peale kolimise ei teinud me täna absoluutselt mitte midagi. Lisan siin all hulga pilte meie elamisest ja ümbrusest, siis saate aru, miks mitte millegi asjaliku tegemine on antud juhul äärmiselt mõistlik mõte. Me oleme ju ikkagi puhkusel, seega puhkame. 

Kuna aga suht mitte midagi ei juhtunud, on mul aega kirjutada asjust, mida kõik nagunii küsivad. 

Kliima - siin on tänu mägedele aastaringi suht sama kliima, valdavalt kuiv ja kraadidega on nii, et päeval päikesega alati nii 23 kraadi ringis, aga õhtul, kui päike läinud, nii 12-15 ringi. See tähendab, et on nn igavene kevad, kõik õitseb ja lokkab. Aga kui aus olla, siis mul on ikka natukene häirivalt külm õhtuti ja ootan juba vaikselt aega, kui soojemasse kliimasse saab. Paari päeva pärast saab. 

“Elukad” - Lonely Planeti andmeil elab Guatemalas isegi jaaguare ja puumasid, aga mitte siin jahedas. Meie ei ole siin tegelikult üldse veel peale lindude kedagi näinud, kuigi hotellis oli info, et siin võib tubades leida süütuid ja mittemürgiseid sisalikke ja skorpione. Me ei ole veel leidnud. Ainult kotkaid ja igasugu veelinde oleme näinud. 

Kas inglise keelega saab hakkama? Ega ei saa eriti. See praegune hotell on esimene ja ainus, kus on inglise keelt valdav personal. Muidu on kogu elu ja asjaajamine ikka ainult hispaania keeles. Teoreetiliselt saaks vast ikka ka ilma sõnagi espanjooli rääkimata käidud, aga elu oleks poole igavam ja raskem, lisaks muidugi ka kallim, kui ei oska kohalikega erinevate hindade üle diskuteerida. Ma ikka juba saan õnneks piisavalt hakkama ja asjad hispaania keeles aetud. 

Inimesed. Kohalikud naised on väga kaunid, hoolitsetud, kannavad valdavalt oma rahvariideid ja on muidu sellised nunnud. Mehed aga on…khmmm…sorry ebaviisakuse pärast aga suht sellised nässid, lühikesed jässakad jupid. Siiani olen ainult ühte näinud, kes on enamvähem vaadatav. Ja lihtsalt infoks, igaks juhuks, ma ikka ainult vaatasin, ühe korra, ei katsunud 😂. Muidu on inimesed kõik äärmiselt sõbralikud, teevad juttu, aitavad igal sammul nt saada õige bussi peale, leida õige teeots jne. Ja ei tüüta eriti liigse kaubitsemisega vms. 

Hinnad ka. Majutused on valdavalt odavad, meil on korralikud elamised valitud nii 30-40 eur öö kahele. Väljas söömine on nii ja naa - ilusad restoranid hea toiduvalikuga ei ole nii väga odavad, õhtusöök läheb reeglina mingi 10 eur. Saab muidugi ka süüa odavaid päevapakkumisi või tänavatoitu mingi ca 4 eest. 

Aga ok nüüd need pildid meie elamisest ja ümbrusest ja siis tuttu. Ööd. 









No comments:

Post a Comment