Tuesday, February 21, 2023

Kelly Sildaru


Oleme ikka veel jätkuvalt Atitlani järve ääres ja avastame kohalikke külasid ja elu, nüüd vähemalt mõned päevad kindlasti korralikult ja rummivabalt (ok, noh, elame-näeme). Kolime täna Jaibalito nimelisse külakesse ja veedame seal 2 päeva, broneerisin meile elamuse mõttes sinna natuke luksuslikuma majutuse, kus saame oma privaatsel rõdul lebotada ja vulkaane ja all loksuvat järve imetleda. 

Natuke siis vahepealsest ka. Üleeile ei käinud me muidugi mitte ainult kirikus vaid ka suurel kohalike turul, kus tegelesime aktiivselt igasugu huvitava kuid valdavalt ebavajaliku shoppinguga ja niisama vahtisime inimesi. Nemad muidugi vahtisid meid ka ja tahtsid igal sammul meiega pilte teha, tundsin end vahelduseks kohe väga erilisena 😂 Turul käisime chicken busidega, Kirsti on siiani ikka häiritud sellest, et bussijuhid on siin kõik mingid hullud race driverid ja kardab, et äkki sõidab kuristikku…no eks mõnikord mõni ikka sõidab ka kindlasti, aga ega selle üle paanitsemine kuskile meid ei aita, seega sõidame ikka, mulle kiirus väga meeldib. Mõtlen, et küll need juhid teavad, kuidas oma koduteedel sõita js no kui ei tea, siis lähen vähemalt taevasse Dr. Albani saatel. 

Eile käisime pangas raha vahetamas ja võrreldes mõne aasta taguse ajaga on siin olukord kõvasti paranenud, Eesti on nende maailmakaardil juba eksisteeriv riik. Rahavahetus oli muidugi ooper omaette ja võttis mingi tund aega, kuna kolm eri ametnikku pidid selleks täitma vähemalt kolm eri paberit ja tegema lugematul hulgal passikoopiaid. Pärast aga sõitsime kohalike paatidega teisi külasid avastama ja tegime ka väikse jalgsimatka ühest külast teise. Järveäärsed külad on siin valdavalt sellised, kuhu ainult paadiga mööda järve saabki. Erilisena jäi silma üks nn hipsterite küla, kus oli palju valgeid turiste tulnud erinevaid veidraid asju tegema - oli pakkuda vee joomise retreat, kus nädal aega nälgid ja jood ainult vett, lisaks oli toortoitumise nädal, kus näksid ainult kapsast vms, siis ayurveda, jooga, tantra, ayahuasca jms kõik asjad läbisegi. Ja inimesed reaalselt maksavad tuhandeid selle eest, ei siia tulla ja nälgida või tegeleda mingi asjaga, millega saab täitsa vabalt kodus tasuta tegeleda. Meenutab Indiat natuke, kuhu kõik lääne turistid lähevad “ennast leidma”. Aga loodus oli muidugi imeline ja istusime lihtsalt tunde ja nautisime rahulikku järveelu. Lisaks käisime ka ainult 100% kohalike indiaanlaste külas, väga veider kontrast. 

Õhtul tundis aga Kirsti end nats halvasti ja tahtis magada, seega läksin üksi järve äärde päikeseloojangut vaatama ja sööma. Seal sain tuttavaks ühe väga laheda Hiina tütarlapsega, kes teadis väga täpselt, kus ja mis on Eesti, kuna selgus, et ta on suur Kelly Sildaru fänn 😂 Kelly ilmselt seda blogi ei loe, muidu saadaks talle sõna, et ta on siin tõeline Eesti Nokia ja kummardused maani. 

Ok aga me nüüd sööma ja liikuma, eilsest pilte ka. 




No comments:

Post a Comment