Sunday, February 19, 2023

Atitláni järve ääres



Eile õhtul jõudsime siis lõpuks selle rummini, mis tähendab, et kirjutamiseni siis arusaadavatel põhjustel ei jõudnud 😜 Püüan nüüd seda viga parandada ja teatan, et oleme ikka elus ja meil on kõik kõige paremas korras. Majutuskoha ukse taga kasvab meil laimipuu, käisime seal natuke raksus (st mina käisin ja Kirsti teeskles, et ta ei tunne mind) ja tekitasime endale rummikokteilidele varusid, nyyd teeme omale siin Guate Libresid. 

Aga vahepealsest siis. Peale Antigua magamismaratoni olime eile hommikuks lõpuks korralikult välja maganud ja asusime Atitlani järve poole teele. Transpordiks kasutasime ikka vana head chicken busi ehk siis kohalikku ühistransporti. Seekord meil bussis kanu ei olnud, küll aga olid usuhullud, noh tegelikult küll ainult üks, aga seda ühte oli ka rohkem kui vaja oleks olnud. Esialgu tüüp hakkas täpselt mu kõrva ääres kitarri mängima, mõtlesime, et ok tavaline lugu, mângib nats ja tahab raha. Aga peale mängu läks ta eriliselt ekstaasi ja hakkas meile kuulutama jumala armu ja Jeesuse väge ja kõige lõpuks ei tahtnud ta kelleltki üldse mingit raha. Ju ta siis elab ainult sellest suurest jumala armust ja me oleme tema üle rõõmsad. Kui olime kõik valgustatud ja tüüp lõpetas, mängis bussijuht meile üle bussi oma playlisti, milleks oli 90ndate disko, no teate ju küll, kõik need Dr.Albanid ja Haddawayd jne. Oli väga lahe nostalgiline olek, nagu oleks taaskord Pühajärve beach partyl aastal mingi 1998 või koolidiskol. Yks lahe asi veel, meie bussijuht oli kaunistanud oma bussi võrkkiiges lebotava ahviga, see oli tal esiukse kohale riputatud, pärast pilt ka. Peale ca 4,5 h bussidega seiklemist jõudsime lõpuks järve äärde ja seadsime end siin sisse. Panen mõned pildid vaadetest ka. 

Täna läheme nendesamade chicken busidega 2 h teekonna kaugusel olevasse linna nimega Chichicastenango, kuna täna on pühapäev ja seal toimub kohalike ümberkaudsete külainimeste suur turg. Olem sellest siin blogis küll juba ka varem kirjutanud, aga loodan lugejate lühikesele mälule 😜. Ja midagi on kindlasti uut. 

Pildid siis nüüd ka ja varsti turule, muljetan hiljem jälle. 







No comments:

Post a Comment