Friday, February 25, 2011

Soojemasse kliimasse

Ootame lennujaamas oma Bogota-Leticia lendu, poolteist tundi on veel aega ja siin on yllatavalt kiire nett, kasutan seega juhust blogimiseks.
Lonely Planeti raamatuid ei myyda ka siin mitte, siin ei ole olemas yhtegi raamatupoodi, aga Gabriel ostis netist veebiversiooni ja tõmbas omale läpparisse. Tyytu ta ju on, aga parem ikka kui mitte midagi.
Bogota lennujaamas ootasin yyratuid turvakontrolle, relvastatud mehi iga nurga peal, narkokoeri jne, aga siiani pole veel mitte midagi sarnast kuskil märganud. Ok, meil on kyll siselend, aga siitsamast terminalist lähevad ka näiteks USA lennud ja ei ole mingit erilist sebimist näha.
Bogtasse nyyd vist tagasi tuleme alles enne lendu tagasi koju. Mulle meeldib see linn, aga hing ihkab ikkagi soojemasse kliimasse, nii et mul ei ole yldse mitte kahju siit lahkuda. Tegelikult ei ole yle 2-3 päeva siin otseselt midagi teha ka. Eile käisime kullamuuseumis, kus oli 4 korrust täis kuhjatud indiaanlaste kuldehteid, näomaske jne. Tegu on põhiliselt muisca indiaanlaste kultuuriga, kes Kolumbia alasid enne konkistadooride saabumist asustasid. Peale kolmandat korrust hakkas vaikselt juba silmade ees kuldselt virvendama. Lisaks käisime mitmes kunstigaleriis ja käsitööpoes, neid mõlemaid on siin ohtralt, kohalik käsitöö on väga ilus ja kvaliteetne.Kuna kliima on selline jahedavõitu, siis peamiselt müüakse igasugu sooje riideid, salle, pontshosid, kudumeid jne. Õhtupoolikul tahtsime minna välja, aga terve pealelõuna ja pool ööd sadas tõelist troopilist paduvihma ja lajatas äikest, nii et see plaan jäi ära.
Kolumbialaste, õigemini kyll esialgu ainult bogotallaste iseloomustamiseks on 2 põhilist sõna: graffiti ja burks. Graffitist juba oli juttu ja laen veel yles 2 lahedat maalingut, aga teine eriti silmapaistev nähe on yyratul arvul hamburgeriputkasid ja kiirsöögikohti, mis kõik myyvad põhiliselt burksi ja need on kõik alati rahvast puupysti täis. Sõime ka eile, head burgerid on, aga....sattusime eile tänavale, kus oli iga maja keldris või 1.korrusel burgeriputka. Ja selliseid tänavaid on rohkem kui 1 või 2.
Bogotast nyyd siis kõik, hakkame lennukile liikuma. Homme siis juba uudised Amazonase äärest ja lõunapoolkeralt. Lisan veel 2 lahedat graffitit, mis linnast leidsin.


1 comment:

  1. Tuled tagasi Eestisse, siis on kohvrid värviaeromisiganessoole täis ja hakkad ka maju või näiteks oma korterit "ehtima":)

    ReplyDelete