Wednesday, February 23, 2011

Peata kanad

No ei ole olemas siin linnas mitte yhtegi raamatupoodi, mis myyks ingliskeelset kirjandust ja Lonely Planetist ei hispaania ega inglise keeles pole keegi mitte midagi kuulnudki. Hostelis ka olemas ei ole. Nii et väljavaade on veeta ylejäänud aeg yldse ilma raamatu, selles sisalduvate kaartide ja muu vajalikuta. Pärastpoole pyyame veel mõnda kaubanduskeskusesse vaadata. Kui ei leiagi, siis tuleb äkki plaane vaheke muuta ja jätta põhirõhk siiski Equadorile ja Peruule.
Tiba helgema poole pealt ka. Eileõhtune suur kurnatus on natuke vähemaks magatud ja maailm tundub juba hulga rõõmsam paik. Hostelil pole ka niiväga viga midagi, kylm ju on, aga magamiseks on 3 paksu tekki ja vastu igasuguseid ootusi selgus, et olemas on isegi soe vesi.
Tegime hommikul esimese tiiru vanalinnas, õhk oli selline kevadiselt karge, umbes nagu meil maikuus. Linn on ysna räämas ja meenutab oma olemuselt mulle kangesti Palermot. Igal sammul on tunda, et kuritegevusega on siin linnas ehvad lood, kuna kõik uksed on metallist ja hoolega lukustavad, meie hostelil on näiteks 2 pidevalt lukus metallust ja kõikjal sildid, et midagi ei tohi kuskile niisama lahtiselt jätta, linnas on absoluutselt kõik aknad hoolega trellitatud. Samas tundus rahvas linnas meeldivalt sõbralik ja lahke. Linn ise on räämas ja laokil, kuid mulle meeldib sellest hoolimata, selline vaba ja sundimatu hõng on siin.Turiste praktiliselt pole, väljas käies ei näinud me sisuliselt yhtegi ja turistide puudumise tõttu puuduvad ka igasugused muud mugavused, nt turismiinfo punktid, võimalus osta kuskilt korralik linna kaart jne. Hispaania koloniaalarhitektuur vanalinnas on äärmiselt võluv, see on yldse siin sisuliselt ainus ja põhiline vaatamisväärsus. Homme tahan kindlasti minna kulla muuseumisse, mis siin asub. Selles olevat tallel suur hulk inkade ja inka-eelsete indiaanikultuuride kuldesemeid ja igasuguseid muid leide ka.
Veel 1 asi, mis siin silma torkas. Kohalikud armastavad kangesti graffitit, no absoluutselt kõik kohad, seinad, teeääred, väikesed piirded jne on täis soditud. Paari kunstipoe juures vanalinnas nägin ka äärmiselt nmaitsekaid ja ilusaid joonistusi, kuid enamasti on tegu täiesti mõttetu sodimise ja reostamisega.

No comments:

Post a Comment