Thursday, April 11, 2013

Singapur


Kui ma nüüd juba ligemale nädal tagasi Singapuri jõudes mõtlesin, et mida imet me ometi siin nädal otsa teeme, siis reaalsus on see, et kogu aeg on olnud nii kiire, et õhtul tagasi hotelli jõudes oleme nii rampväsinud, et ma ei jõua mitte midagi teha, isegi mitte kirjutada. Püüan nüüd vahepeal natukene seda viga parandada ja anda märku, et oleme ikka elus ja kõik kombes.
Et mida me siin siis teeme? Oehh, kõiksugu asju, nagu kohalikud juba. Vaatamisväärsused praeguseks juba enamuses vaadatud, keskendume kohalikule elule ja tunnemegi ennast juba osaliselt nagu Singapuri elanikud. Peatume Little Indias, hindude linnajaos, mis on tegelikult üsna linna keskel ja siit on mugav igale poole liikuda. Shoppame kohalikul hindude turul, mis lõhnab erinevate köögiviljade, vürtside ja jasmiini järele ning on kirev kui vikerkaar, käime toidupoes ja teeme endale ise süüa, matkame ja kolame linnas ja teeme üüratuid jalutuskäike (Gabriel kurdab, et põlved valutavad ja tallad valutavad ja väikesed varbad ka raudselt valutavad :P), joome paaris hindude puhvetis maailma parimat mango lassit... Singapuris annab tegelikult üsna odavalt elada, kui elada nagu kohalikud, teada, kus mida söömas käia ning kust toidukraami osta, kuidas ringi liikuda jne. Alguses, eelmisel aastal esimest korda siia jõudes jäi meile mulje, et Singapuris on võimalik elada ainult üüratu raha eest. Tegelikult maksavad siin asjad kohalikele umbes sama mis Eestis, kohati isegi vähem, kui natukene teada, kus ja mida ja kuidas. Vaatame Channel News Asiat ja tunneme huvi Aasia sündmuste vastu, näiteks kas ja mida kavatseb ette võtta Põhja-Korea, Malaisias lähenevad parlamendivalimised, Singapuri lennujaam tunnistati just maailma parimaks (ta on ka, päriselt).
Singapuri saarel on tegelikult väga palju loodust, looduskaitsealasid, parke, vihmametsa, jalutus- ja sportimisradasid, oleme neid kõiki avastanud ja läbi käinud, see on üsna hämmastav, kuidas neil on õnnestunud luua oma linn loodusega nii ideaalses kooskõlas. Päeval käime siis tavaliselt kuskil metsas-pargis või niisama elamukvartalites kolamas, õhtul aga citys tuledesära vaatamas.Ülehomme hommikul sõidame bussiga kaheks päevaks Kuala Lumpurisse, enne lõplikku kojuminekut. OLen siin ennast ületanud ja läbinud paar matka, mis hõlmavad jalutamist puude latvade kohal mööda rippsildu, sõitnud cable car´iga (paaniliselt kõrgust kartva inimese kohta suur saavutus)...Oehh. Nii palju on siin teha tegelikult. Homme läheme veel vaatama seda ekstreempurjetamist, üleeile saabusid meeskonnad linna ja käisime lahel paate ja mehi vaatamas, seal on üsna põhjalikult selleks valmistutud.

1 comment:

  1. "... käisime lahel paate ja MEHi vaatamas" Gabrielist räägid raudselt :)

    ReplyDelete