Monday, January 21, 2019

When You Just Gotta Go...



See blogi on nüüd viimasel ajal küll kahetsusväärselt kauaks soiku jäänud, peamiselt seetõttu, et hakkan ilmselt laisaks jääma ega jõua just igal aastal ülieksootilisi riike seitsme maa ja mere taga avastada. Tais on tänapäeval iga õige eestlane juba (mitu korda) käinud, nii et see ei tundunud mulle piisavalt kajastamist vääriv, samuti need vahepeal taasnähtud Montenegro, Albaania, Iisrael jne...Aga nüüd on ikkagi lõpuks käes aeg teha midagi ekstreemsemat. Guatemala it is, this time. Lisaks ilmselt väike põige kõrvalasuvasse Belize´i ka.
Ja Krista siin vahepeal kaaperdas ajutiselt mu blogi, sorry Krista, aga ma annan nüüd rõõmuga teada, et hõivan omaenda blogi oma valdusesse tagasi :D
Aga Guatemala-Belize siis. Olen siin pikalt planeerinud-organiseerinud ja inimesed minu ümber küsivad reeglina selle kohta kaks veidi ebalevat küsimust. "Eeeee....Guatemala, see on seal kuskil Lõuna-Ameerikas vist?" Ja teiseks, "Kas seal ikka liiga ohtlik ei ole?" Nüüd siis vastused mõlemale küsimusele. Guatemala asub Kesk-Ameerikas, Mehhiko ja Hondurase vahel. Ja Belize kohe selle kõrval. Läänest uhub Guatemalat Vaikne ookean, idast Kariibi meri. Keskele jäävad vulkaanid, järved, džunglid, külad...nagu ikka. Lisan siin igaks juhuks 2 väikest kaarti ka, juhuks, kui ei viitsi globuselt otsida :P 
Teiseks ohtlikkus. Jah, muidugi, on küll ohtlik jah. Kuritegevusega on seal lood hulga hullemad kui näiteks Eestis või paljudes teistes riikides. Jänestest ja shampusest olen siin juba varem rääkinud. Aga no üldiselt, kui karta, et on ohtlik, ja seetõttu minemata jätta, ei saa tegelikult üldse eriti kuskil käia. Ja väljavaade elada terve oma elu ära nice and easy ei ole just väga atraktiivne väljavaade. Et pärast vanaduspõlves istun kuskil kiiktoolis ja mõtlen oma elule tagasi, et "Kurat, kus oli ikka äge elu, niiii  turvaline, mitte midagi ei juhtunud!?" Aga tõsisemalt, eks selle kuritegevusega ole nii nagu igal pool. Peab olema ise mõistlik, natuke teadma, kuhu ronida ja kuhu mitte, millal on asi veits kahtlane ja millal mitte. Oma asjadel hoolikamalt silma peal hoidma. Mitte eputama kallite asjadega seal, kus ei ole vaja. Eks mõnel üksikul läheb sellest hoolimata ikka kehvasti ka, aga samahästi võib seda juhtuda igal pool mujal. Euroopa suurlinnad ei ole ka viimastel aastatel just intsidendivabad olnud.
Esialgu lendame homme hommikul Amsterdami ja sealt ülehomme hommikul edasi Atlanta-Guatemala City. Seekord liituvad meiega ka Heve ja Terje, kellega 2 aastat tagasi Boliivias tuttavaks saime. Eks ma ikka püüan jõudumööda kirjutada ja siia rohkem pilte postitada, aga palju sõltub siiski ka interneti olemasolust ja kiirusest. Loodan parimat. Siiani on kõik minu broneeritud majutusasutused oma kodukal uhkelt väitnud, et neil on laitmatu wifi :D Eks näis.
Nüüd siis tasapisi reisiks valmis seadma ja kirjutamiseni :) Uued uudised juba Amsterdamist ja Kesk-Ameerikast.
Lubatud kaardid ka.


No comments:

Post a Comment