Friday, February 21, 2020

Beach chill

Olen praegu eelviimast päeva San Juan del Suris, Nicaragua läänerannikul ja üldse mandril. Ülehomme hommikul liigun tagasi Managuasse ja sealt lendan hoopis saartele. Aga sellest siis hiljem. San Juan ise on selline vana kaluriküla, mis on ajapikku arenenud hipilinnakeseks - siia kogunevad surfarid, noored pidutsejad, muidu rannainimesed jne. Linn ise on mu jaoks kaunikesti igav (hoolimata sellest, et siin lendavad majadel katused mööda linna ringi, skorpionid elavad toas ja kuulda on igasugustest naljakatest juhtumistest) , aga inimesed sh ka mina kasutavad seda baasina, kust saab mugavalt kylastada muidu raskesti ligipääsetavaid randu. Nii käisin ka mina eile siit 12 km eemal asuvas rannas. Tegelikult oli seal väga ilusaid erinevaid valge liivaga rannasoppe igal pool, jalutasin kõik läbi. Paljud tulevad siia surfama, aga kui minna surfarite keskusest tiba eemale, on kõikjal ainult metsik loodus, maalilised tyhjad rannad, mõni yksik kalamees vahel. Panen siia mõned pildid eilest retkest.
Kuulsin eile õhtul veel lahedat lugu linnas toimuvast. Nimelt jutud käivad, et kuna siin on Nicaragua muude piirkondadega võrreldes suht palju turiste, siis on siin yhtlasi ka suht palju igasuguseid artiste, kes mõtlevad turistide tyssamiseks või röövimiseks uusi trikke välja. Vahel ikka kuuleb siin, et keegi oli kuskil matsheetega vehkinud või pyydnud turiste mingi kahtlase investeerimispakkumisega lohku tõmmata vms (nagu Eestiski, kui need matsheeted välja arvata 😀) Minuga samas hostelis elab yks noormees Hondurasest, kes tegelikult on küll juba yle 10 a New Yorgis elanud. Ta on selline partyboy, õhtuti ikka käib linnas lõbutsemas ja joomas, hommikuti söögilauas näeme. Eile hommikul kuulsin temalt siis lugu, mis oli siin juhtunud yhe valge kutiga, kes läks õhtul baari jooma (kutt baaris rääkis talle). Yhesōnaga, mees läks õhtul baari jooma. Keegi sokutas talle midagi joogi sisse, mingit droogi. Peale seda ei mäleta tyyp järgnevast kahest päevast midagi - ärkas kuskil suvalises kohas 2 päeva hiljem ja ei mäleta, mis ta vahepeal tegi ja kus oli. Aga nali seisneb selles, et ärgates oli tal oluliselt rohkem raha kui enne 😂 Väga huvitav, millega ta nende 2 päeva jooksul poolteadvuseta olekus tegeles...See jookide rikkumine pidi siin suht tavaline olema, ja kui Euroopas tehakse seda tavaliselt noorte naistega, siis siin pigem meestega, sest neil on eeldatavalt rohkem raha, millest neid hiljem vabastada. Aga jah, mõnikord tuleb arusaamatul kombel hoopis raha juurde.
Rääkisime veel selle briti vanahärraga ja leppisime kokku, et homme hommikul lähme koos otsima seda kaljujoonistega kivi metsas. Täna aga siis veel randa. Ok mõned pildid ka ja minek.






No comments:

Post a Comment