Tuesday, February 5, 2019

Liis :)

Saime täna teada, et siin Livingstonis viibib veel keegi eestlanna Liis, kes sõidab homme sama laevaga Belize’i kui meie. See on ysna erakordne, kuna Livingston ei ole siin yldse mitte nii levinud reisisihtkoht. Pidime oma hotellis registeeerima end homseks Belize’i suunduvale laevale ning eesnimi tuli kirja panna seinal olevale tahvlile. Läksin siis rõõmsalt end kirja panema ja nägin, et enne mind on end registreerinud keegi Liis. Kuna sellenimelisi inimesi just peale Eesti eriti kuskil ei kohta, siis kysisin receptionis huvi pärast, et see Liis, kes enne mind end regas, kust ta pärit on ja millises toas peatub. Muidugi selgus, et Liis ongi Eestist, ainult er peatub mingis teises kohas praegu ja tuleb homme siit laeva peale. Seega ei ole me teda veel kohanud, aga kohtame homme hommikul. Tegime siin omavahel nalja, et kui 2 aastat tagasi kohtasime Boliiviaa juhuslikult Hevet ja Terjet ja nyyd juba reisimegi neljakesi, siis huvitav kas nyyd kohtame seda Liisi ja veel 2 aasta pärast on meid juba 5? 😀 See on nagu 10 väikest neegrit, ainult et vastupidides järjekorras - meid tuleb kogu aeg juurde.
Täna sõitsime paadiga matkama vihmametsa koskede juurde ning yhele eemal asuvale valge liivaga suht inimtyhjale rannale. Vaated olid imelised nagu ikka. Sain päiksepõletuse. Sellest polegi nii palju kirjutada. Jama on see, et ilm on siin praegu suht tuuline ja paadimehed on kõik enda meelest hullud boat racerid. Tagasitee linna oli täna ikka päris õudne, laine loopis paati igat pidi ja viskas yles-alla, paadimees aga kihutas elu eest nagu pandaks alkopood 2 minuti pärast kinni. Äkki pandigi...? Praeguseks on tuul veelgi tõusnud ja väljas on paras torm, seega oleme praegu natuke mures tegelikult, kas homme yldse sõita saab või milline hull meil seda jälle juhib.
Õhtul tegime veel yhe tiiru linnas. Tegelikult on siin juba ysna hommikul vara kõik joobes või mingis muus uimas. See on ikka hämmastav, kuidas see linn on selline laaberdajate paradiis. Õhtuks olid paljud juba väsinud. Näiteks nägime tänaval telenovelat - purjus kohalik mees pyydis veel rohkem purjus naist endaga randa sebida, aga asjat ei saanud asja, sest naine ei suutnud kõndida. Ja no juba laokil on see Livingston ikka ka. Majad on enamuses lauajuppidest kokku klopsitud kuudid ja osadel näiteks pool kyljest ära lagunenud...
Võiksin positada veel ylikauneid fotosid metsikutest koskedest ja tyhjadest valgetest troopilistest randadest, aga praegu postitan hoopis moned pildid Livingstoni tänavatelt, nn reaalne igapäevaelu just nii ongi. Narkojoobes ja muudu joobes tyybid on siit puudu, kuna nende eest hoidusime...siin on paljudel relva ja nagu yks kohalik mulle ytles, Guatemala probleem on kombinatsioon hullud inimesed relvadega.












No comments:

Post a Comment