Wednesday, March 23, 2011

KaruKerad

Gabrielil onnestus eilse surfamise kaigus saada nii hull paikesepoletus, et peale punase varvi peeglist enam eriti midagi naha pole ja paistetus on ka, seega ta teatas, et paar paeva pole tema nyyd voimeline kuskile liikuma. See tahendab, et ta saab rahulikult istuda paevade kaupa arvutis ilma, et ma saaks eriti palju selle yle vinguda )mis teda muidugi kunagi ei takista anyway). Ma ise lahen kindlasti jalle randa ja jalutan vast naaberkylad ka labi, aga see tahendab, et oleme veel paar paeva ilmselt Montanitas paigal. Ja siis tuleb juba hakata liikuma pohja poole, esmalt Quitosse ja sealt Bogotasse, et jouda tagasi koju...eile vaatasin Eesti ilmateadet netist, lubati, et jargmine nadal tuleb jalle tugevate miinuskraadidega...no ei ahvatle, eksole. Meil siin on kogu aeg ca 30 kraadi sooja nii oues kui vees. Eile Gabriel kysis mingilt surfarilt, kuidas siin vetes haidega lood on ja tyyp vastas, et siin haisid ei ole, vahemalt enamasti, kuna vesi on nende jaoks liiga kuum. Yldiselt ootab siin kohalik rahvas tormi, eile vaatasid kohalikud tyybid taevast ja ytlesid, et tana hakkab hulluks minema, torm on tulekul ja tana surfama ei saa. Praegu taevas on kyll kergelt pilvevines ja laine on korgemaks lainud, aga tormi ei paista veel kuskilt. Tahaksin seda tormi siin kangesti naha, loodetavasti jouab see enne kohale kui meil aeg Quitosse soita. Yldiselt peaks siin praegu olema vihmaperiood, aga vihma ei ole me juba Tarapotost saadik tilkagi nainud.
Montanitas on baar nimega KaruKerad, mille oleme isekeskis Karuperseks ristinud, kaime seal ohtuti soomas ja imehaid mahlakokteile joomas. Kysisin eile ettekandjalt, et kas see nimi mones keeles akki midagi tahendab, kuid ta ei saanud minust eriti hasti aru ja nii ma siis ei teagi, millest just selline vaimusynnitis. Toenaoliselt on see akki mingi koht Hawail, kuna siin on paljude baaride ja hostelite nimed pandud Hawai paikade jargi nt HangaRoa jne. Kui saabub ohtusoogiaeg, on meie viimaste paevade vestlus siis enamasti selline, et "kas lahme Karuperse sooma voi vaatame kuskile mujale? Enamasti lahme ikka Karuperse.
Surfama ja saarele vist tana ei lahe ja homme on ka kahtlane, kuna Gabriel ei liiguta. Kui ta votab homme-ylehomme jalad alla, siis lahen vist ka proovin nats surfamist. Seega tana ma lahen ise jalutan labi naaberkylad ja vaatan laineid ja kohalikku elu. Rand on siin selles mottes fantastiline, et kymnete kilomeetrite kaupa on laia liivast randa, moona ajal saab mooda randa jalutada sisuliselt koik kylad labi ja Montanitast valjaspool on rand ka ysna inimtyhi. Eile jalutasime lounas olevasse kylla ja poole maa peal oli ookean mingi vaikese kyla ara lohkunud, veepiiril olid lagunenud myyrid pysti ja keegi oli sinna paar lahedat graffitit maalinud. Piltidega ma ei viitsi praegu jamada, eks hiljem panen neid igale poole yles.

3 comments:

  1. ahaa, KaruKerad... kuulsin just raadio Maniast, et eestlastest meeste eripäraks on keskmisest suuremand munandid :D
    Kogemustest rääkides: ei saa vastu vaielda :D

    ReplyDelete
  2. asjatundja:P
    Mitte ei saanud kommenteerimata jätta:)

    ReplyDelete